ukraina-shukaie-poserednytstva-zarady-zvilnennia-zakhysnykiv-azovstali-ta-inshykh-polonenykh-zelenskyi

Україна шукає посередництва заради звільнення захисників "Азовсталі" та інших полонених - Зеленський

 • 31947 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський заявив, що шукає посередників, які допоможуть звільнити цивільних і військових, зокрема захисників "Азовсталі", які наразі перебувають у полоні.

Україна шукає посередників, бо має на меті звільнити з полону всіх своїх людей. І воїнів, і цивільних, і захисників "Азовсталі". Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення передає УНН.

Ми завжди шукаємо шляхи, завжди шукаємо ефективного посередництва. І це стосується всіх наших полонених – і воїнів, і цивільних, і захисників "Азовсталі", і всіх інших наших українських військових, оборонців 

- сказав Зеленський.

Деталі

Під час вечірнього звернення Зеленський нагадав, що під час сьогоднішньої розмови з президентом ОАЕ особливий акцент був на вдячності за посередництво заради звільнення полонених. Він також зауважив, що цей процес дуже складний і чутливий, але "завдання незмінне: ми маємо звільнити всіх наших людей, повернути усіх полонених додому".

Нагадаємо

Сьогодні президент провів дві важливі розмови. Першу з премʼєр міністром Албанії Еді Рамою, де сторони зокрема обговорили співпрацю в міжнародних інституціях. 

Друга розмова була з президентом Обʼєднаних Арабських Еміратів шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном. На порядку дному були двосторонні відносини та можливості підтримки України в різних сферах з боку Еміратів. 

Зеленський про обмін полоненими: "Зробимо максимум, щоб їх було більше"04.01.24, 18:30

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна планує стати "газовим сейфом" Європи – Шмигаль

     • 38793 переглядiв