ukraina-ochikuie-shcho-sanktsiinyi-tysk-na-rf-bude-posyliuvatysia-shmyhal

Україна очікує, що санкційний тиск на рф буде посилюватися – Шмигаль

 • 31186 переглядiв

Україна очікує посилення санкційного тиску на росію та швидких рішень щодо конфіскації російських активів, а також продовження військової підтримки з боку ЄС.

Україна очікує, що санкційний тиск на росію буде посилюватися. Також Київ потребує швидких рішень щодо конфіскації російських активів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Перше засідання Ради асоціації Україна-ЄС після історичного рішення Європейської ради про відкриття передвступних переговорів. Подякував європейським партнерам за механізм Ukraine Facility, який передбачає допомогу 50 млрд євро протягом 4 років. А також за підтримку в інших економічних питаннях, зокрема щодо продовження "економічного безвізу

- написав Шмигаль.

Він зазначив, що другий ключовий пріоритет України — довгострокова, стійка та прогнозована військова підтримка з боку ЄС. Україна очікує за його словами, на ефективність новоствореного Фонду допомоги Україні в межах EPF, який вже цього року передбачає додаткові 5 млрд євро військової підтримки.

Очікуємо, що санкційний тиск на росію буде посилюватися. Ми також потребуємо швидких рішень щодо конфіскації російських активів. Наполягаємо на повній конфіскації або іншому використанні всього замороженого ресурсу. Вдячний Жозепу Боррелю та Оліверу Варгеї, усім партнерам і друзям за сьогоднішнє продуктивне засідання Ради асоціацій

- повідомив Шмигаль. 

Доповнення

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти рф ще на пів рок.  Sky News повідомляло, що розкішні британські автомобілі потрапляють до рф через Азербайджан, незважаючи на санкції. 

Популярні

Новини по темі