ugorschina-maye-poyasniti-svoyu-uchast-u-zvilnenni-ukrayinskikh-viyskovopolonenikh-u-rf-yevrokomisiya

Угорщина має пояснити свою участь у звільненні українських військовополонених у рф - Єврокомісія

 • 1101534 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Угорщина повинна пояснити свою участь у звільненні 11 українських військовополонених у росії та комунікацію з урядом України з цього питання. Про це у коментарі Delfi сказав прессекретар Єврокомісії з закордонних справ та безпекової політики Петер Стано, пише УНН.

Так він відреагував на заяву МЗС України, що Угорщина утримує 11 українських військовополонених, яких вивезла з рф, і не допускає до них українських дипломатів.

Цитата

“росія повинна дотримуватися своїх зобов'язань з міжнародного гуманітарного права та забезпечити гуманне поводження з військовополоненими за будь-яких обставин відповідно до Женевських конвенцій і не наражати їх на життя небезпеки. Що стосується Угорщини, то її влада має пояснити деталі та свою участь у звільненні українських громадян, які утримуються росією як військовополонені, а також комунікацію Угорщини з цього питання з українською владою”, - сказав Стано.

Нагадаємо

рф передала Угорщині військовополонених нібито із Закарпаття. При цьому уряд Угорщини заявляє, що не знав про нібито звільнення українських військовополонених із рф.

Україна вимагає в угорської сторони допустити консула до 11 українських військовополонених, яких Угорщина без відома українського уряду або міжнародних правозахисних організацій вивезла із росії і які утримуються в ізоляції.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі