u-viini-proty-ukraini-znyshcheni-rosiiski-syly-yaki-bazuvalysia-na-kolskomu-pivostrovi-holovnokomanduvach-norvehii

У війні проти Україні знищені російські сили, які базувалися на кольському півострові – головнокомандувач Норвегії

 • 16486 переглядiв

Сухопутні війська рф, що базувалися на кольському півострові, зазнали великих втрат у війні проти України та фактично знищені. Про це глава Збройних сил Норвегії, генерал Ейрік Крістофферсен сказав в інтерв'ю Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Він вважає, що НАТО має для підготовки вікно у 2-3 роки до того, як росія відновить військовий потенціал після втрат в Україні. Це значно менше, ніж деякі західні чиновники оцінювали раніше, коли члени НАТО обговорювали нарощування росією військового потенціалу і її здатність відновити сили, ведучи повномасштабну війну проти України.

У якийсь момент хтось сказав, що це займе 10 років, але я думаю, що ми повернулися до менш ніж 10 років через промислову базу, яка зараз працює в росії. Це займе деякий час, що дає нам вікно на наступні два-три роки, щоб відновити наші сили, відновити наші запаси одночасно з тим, як ми підтримуємо Україну

- сказав Крістофферсен.

Він додав, що Норвегія не помітила значних змін у "позиції" росії на своєму кордоні за останній рік, включаючи ядерні сили сусіда і його Північний флот. Однак російські сухопутні війська, які базувалися на кольському півострові, "знищені" після важких втрат в Україні.

Додамо

Норвегія планує збільшити оборонні витрати, щоб адаптуватися до загроз з боку сусіда, з акцентом на військово-морські сили і засоби протиповітряної оборони. Норвегія прагне досягти цільового показника витрат в рамках оборонного альянсу - 2% від ВВП - вже у 2024 році, а до 2030 року планує досягти рівня 2,7% від ВВП. Члени НАТО домовились про цільовий показник видатків, що перевищує 2%.

Безпекова угода із Норвегією: оприлюднено текст 31.05.24, 16:03

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

 • 67875 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу

 • 88425 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

 • 50353 переглядiв

Новини по темі

росіяни з ночі шість разів вдарили по Сумщині: 26 вибухів

 • 17962 переглядiв

Ріст безробіття в Німеччині більший, ніж очікувалось

 • 18949 переглядiв

Німеччина замовить у Rheinmetall додатково 200 тисяч снарядів

 • 16777 переглядiв