ukenru
u-varshavi-rozpochala-robotu-koalitsiia-bronetekhniky-na-pidtrymku-ukrainy

У Варшаві розпочала роботу Коаліція бронетехніки на підтримку України

 • 32854 переглядiв

У Варшаві відбулося перше засідання Коаліції за бронетехніку для України, ініційованої Польщею і Німеччиною, за участю Великої Британії, Італії та Швеції, з метою посилення потенціалу бронетехніки в Україні шляхом постачання, ремонту, навчання і тактичних розробок.

26 березня у Варшаві відбулася перша зустріч країн-учасниць коаліції з бронетехніки для України, за ініціативи Польщі та Німеччини, повідомили в Міноборони України, передає УНН.

Деталі

До коаліції входять Велика Британія , Італія та Швеція.

Під час зустрічі у Варшаві учасники "виробили консолідовану позицію щодо посилення технічного парку Збройних Сил України окремими зразками бронетехніки", повідомили в Міноборони .

Учасники також обговорили питання організації системи ремонту бронетехніки, яка надана на озброєння ЗСУ.

Ремонт техніки є одним із чотирьох напрямків діяльності коаліції, поряд із постачанням озброєння та боєприпасів для техніки, підготовкою екіпажів та технічного персоналу та розробкою ефективних тактик застосування техніки на полі бою.

Це дуже важлива ініціатива наших союзників з огляду на існуючі проблеми у Збройних силах з ремонтом бронетехніки іноземного зразка

зазначив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

"Сподіваюся, що за допомогою наших союзників ми зможемо максимально швидко створити ефективну ремонтну базу для західної бронетехніки в Україні", – сказав Гаврилюк.

Інші подібні ініціативи включають артилерійську коаліцію, коаліцію винищувачів або коаліцію з розмінування, організовану в рамках Рамштайну.

Австралія приєдналася до коаліції дронів для України21.03.24, 11:30 • [views_0]