ukenru
u-rosiyi-zayavili-pro-porushennya-prav-43-uvyaznenikh-v-ukrayini-rosiyan

У Росії заявили про порушення прав 43 ув'язнених в Україні росіян

 • 9521 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Апарат уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової стверджує, що має інформацію про порушення прав 43 російських громадян, які перебувають в місцях позбавлення волі в Україні, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"В апараті уповноваженого з прав людини в РФ є інформація про порушення прав 43 громадян Російської Федерації, які перебувають в місцях примусового утримання України", - повідомили у вівторок в прес-службі омбудсмена.

У зв'язку з цим, в апараті заявили, що звернулися в консульський департамент МЗС Росії з проханням доручити співробітникам консульського відділу відвідати цих ув'язнених і повідомити потім про стан їх здоров'я, умови утримання та обсягах наданої медичної допомоги.

Крім того, повідомляється, що Москалькова направила звернення уповноваженій Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денисовій в зв'язку зі станом здоров'я двох росіян, які перебувають в ув'язненні.

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо, що уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до своєї руссійской колеги Тетяни Москалькової щодо синхронного допуску незалежних лікарів до Кирила Вишинського і Павла Гриба.

За її словами, стан здоров'я Гриба "значно погіршився" в зв'язку з наявністю хронічних захворювань і відсутністю кваліфікованої допомоги.

Як повідомляв УНН, наслідок ФСБ РФ відмовило в задоволенні клопотання захисту поранених військовополонених моряків Василя Сороки, Андрія Артеменка і Андрія Ейдер про їх видачу в Україну або ж в нейтральну країну для обстеження і лікування.

Український Омбудсмен Людмила Денісова стверджує, що стан здоров'я шести полонених українських моряків погіршується.

Раніше Людмила Денісова повідомила, що стан здоров'я Едема Бекірова, затриманого російськими силовиками на в'їзді в окупований Крим 12 грудня минулого року, кретичне.

Українські Національні Новини

Політика