ukenru
u-radi-zareyestruvali-zakonoproekt-zelenskogo-pro-noviy-rinok-elektroenergiyi

У Раді зареєстрували законопроект Зеленського про новий ринок електроенергії

 • 10207 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. У Верховній Раді України зареєстрували законопроект Президента України Володимира Зеленського щодо запровадження нового ринку електроенергії, повідомляє УНН з посиланням на дані на сайті Верховної Ради.

Так, сьогодні, 10 червня, у ВР зареєстровано законопроект Президента про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії" щодо запровадження нового ринку електричної енергії №10376.

Наразі текст законопроекту відсутній на сайті.

Раніше ЄС та низка міжнародних фінансових партнерів рекомендували Україні відкласти впровадження нового ринку електроенергії. Світовий банк рекомендував запустити новий ринок електроенергії 1 жовтня.

Введення в Україні європейського ринку електроенергії з 1 липня 2019 року передбачено законом "Про ринок електричної енергії". Цей закон впроваджує в Україні норми Третього енергопакету ЄС. Своєчасне введення нового ринку електроенергії називали однією з умов продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, США і ЄС.

Нагадаємо, раніше у Зеленського не виключали відключення споживачів від електроенергії з 1 липня разом із запровадженням нового ринку електроенергії. 

Українські Національні Новини

Політика