ukenru
u-posolstvi-ssha-prokomentuvali-pripinennya-goloduvannya-sentsova

У посольстві США прокоментували припинення голодування Сенцовим

 • 7237 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Своїм голодуванням український політв’язень Олег Сенцов продемонстрував неймовірну мужність, рішучість та самовідданість. Відповідну заяву оприлюднила сьогодні прес-служба посольства США в Україні, передає УНН.

"Погоджуємось з нашими партнерами з ЄС: своїм голодуванням на знак протесту Сенцов продемонстрував неймовірну мужність, рішучість та самовідданість. Росія повинна негайно звільнити усіх українських політв'язнів та поважати суверенітет і територіальну цілісність України", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше Євросоюз заявив, що солідарний з Сенцовим і, крім оперативного і належного лікування, сподівається на його невідкладне звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов не припиняв голодування - ямальський омбудсмен

Сенцов оголосив голодування 14 травня і з тих пір перебував під наглядом лікарів. П'ятого жовтня заступник директора ФСВП РФ Валерій Максименко заявиви, що Сенцов припинив голодування.

Як повідомляв УНН, 5 жовтня український режисер Олег Сенцов повідомив, що до нього заплановано застосування примусового харчування, а його думка при цьому вже не враховується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов став фіналістом премії Сахарова

Українські Національні Новини

Політика