u-paryzhi-zatrymaly-trokh-moldavan-za-hrafiti-z-trunamy-ta-napysamy-frantsuzkyi-soldat-na-ukraini

У Парижі затримали трьох молдаван за графіті з трунами та написами "французький солдат на Україні"

 • 21613 переглядiв

Троє громадян Молдови були затримані в Парижі за створення графіті із зображенням трун і написами "французький солдат в Україні" біля Ейфелевої вежі.

Поліція Парижа в ніч на 8 червня затримала трьох громадян Молдови за підозрою у створенні графіті із зображенням трун та написами "французький солдат в Україні", пише BFMTV, передає УНН.

Деталі

 Затриманих перевіряють на можливий зв'язок із випадками іноземного втручання у справи країни.

BFMTV зазначає, що графіті було зроблено на будівлі поряд з Ейфелевою вежею. На стінах також знайшли кириличні написи. При затриманні у підозрюваних були рукавички, аерозольна фарба та трафарети. Наразі всі три громадяни Молдови перебувають під вартою.

Джерела у поліції розповіли BFMTV, що підозри пов'язані "з можливими випадками нового іноземного втручання". Правоохоронці розпочали розслідування, щоб з'ясувати мотиви громадян Молдови, а також чи пов'язаний інцидент із попередніми.

Контекст

1 червня біля Ейфелевої вежі невідомі залишили п'ять порожніх трун із прапорами Франції та написами "Французький солдат в Україні". Як передає BFMTV, після цього з телеканалом зв'язався художній колектив під назвою "Мрія". Співрозмовники взяли на себе відповідальність за акцію з трунами та пояснили, що вона присвячена "заклику до миру".

російські пропагандисти атакують: Кампанія дезінформації щодо Олімпіади-2024 у Парижі04.06.24, 04:26

Лілія Подоляк

Війна

Популярні

Новини по темі

В Індонезії пітон повністю проковтнув жінку

 • 24918 переглядiв

У роботі Telegram стався масштабний збій

 • 44357 переглядiв