u-nimechchini-prosuvayut-zakon-schodo-legalizatsiyi-kanabisu

У Німеччині просувають закон щодо легалізації канабісу

 • 735106 переглядiв

Деталі

Зазначається, що законопроєкт схвалили після того, як восени 2022 року Лаутербах представив документ із ключових питань щодо легалізації канабісу. У ньому, зокрема, йшлося про створення "ліцензованих спеціалізованих магазинів", подібних до голландських "кав’ярень", де можна було б купити продукти з канабісу. У поточному проєкті про це не йдеться. Натомість особам віком старше 18 років буде дозволено зберігання 25 грамів канабісу, мати у власності до трьох рослин конопель для самостійного вирощування.

На сьогодні у Німеччині, згідно із законом про наркотики, канабіс входить до списку заборонених речовин. Лаутербах заявив, що наразі в країні близько 50% злочинів, пов’язаних із наркотиками, становлять інциденти, пов'язані з використанням марихуани.

Міністр підкреслив, що він серйозно ставиться до захисту дітей та молоді, і оголосив про проведення широкомасштабної кампанії з усунення ризиків для здоров’я від вживання канабісу. Згідно з законом, споживання канабісу має бути забороненим у радіусі 200 метрів від шкіл, дитячих садків, ігрових та спортивних майданчиків.

Згідно з задумом коаліції, така часткова легалізація канабісу означатиме, що поліція та судові органи матимуть менше роботи з дрібними злочинами. Федеральний міністр юстиції Марко Бушманн сказав: "Я впевнений, що більш прагматична політика щодо наркотиків призведе до полегшення для судів".

Після схвалення Кабінетом міністрів законопроєкт передадуть до парламенту. Восени його мають обговорити в Бундестазі та Бундесраті (верхня палата парламенту ФРН). За даними міністерства охорони здоров'я Німеччини, закон може набути чинності наприкінці 2023 року.

Нагадаємо

Член комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування Оксана Дмитрієва у коментарі УНН розповіла, що до законопроєкту про легалізацію медичного канабісу планують вносити зміни, зокрема щодо контролю вирощування канабісу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Німеччині просувають закон щодо легалізації канабісу

     • 735106 переглядiв

    У Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

     • 1615812 переглядiв