ukenru
u-mintot-rozpovili-yak-viyavlyatimut-rosiyski-pasporti-v-zhiteliv-ordlo

У МінТОТ розповіли, як виявлятимуть російські паспорти в жителів ОРДЛО

 • 14642 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Російські паспорти, видані українським громадянам з непідконтрольних територій Донбасу, будуть визнаватись недійсними в Україні за ознакою органу, який їх видав. Про це повідомив міністр тимчасово окупованих територій Вадим Черниш журналістам після закінчення засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Ознака (паспортів, виданих РФ громадянам України - ред.) дуже проста - назва органу, який їх видає - у кожному паспорті ви можете побачити номер установи, яка видає документи. Це два місця зараз визначені - село Покровське і Новошахове Ростовської області", - зазначив міністр.

За його словами, наразі, за інформацією МінТОТ, масового напливу бажаючих отримати російський паспорт немає.

При цьому він додав, що українська влада також володіє і інформацією про посадових осіб, які здійснюють видачу паспортів.

"Ми знаємо перелік осіб, які безпосередньо задіяні в незаконних діях по видачі російських паспортів українським громадянам і ми готуємо зараз список таких посадовців, до яких будуть застосовані персональні санкції у взаємодії з міжнародними партнерами",- додав він.

Нагадаємо, отримати відомості про отримання мешканцями окупованих територій російських паспортів не складно. Контролювати цей процес має спеціально уповноважена особа.

Українські Національні Новини

Політика