u-miniusti-opryliudnyly-poperedni-vysnovky-shchodo-raketnoho-udaru-po-okhmatdytu

У Мін'юсті оприлюднили попередні висновки щодо ракетного удару по "Охматдиту"

 • 30162 переглядiв

Судові експерти Міністерства юстиції України дійшли попереднього висновку, що сьогодні вранці мав місце цілеспрямований удар по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101. Відповідні фото та відео на своїй сторінці у соцмережі опублікував заступник міністра юстиції Андрій Гайченко, передає УНН.

Деталі

На кадрах, які опублікував Гайченко, чітко видно момент підльоту та влучання ракети, яка ідентифікована як крилата ракета Х-101.

"У відповідь всім руzнявим потворам на заяви і коментарі про ракету ппо. Судові експерти Мін'юсту зробили попередні висновки по відео моменту влучання в дитячу лікарню "Охматдит" у центрі Києва та вилученим на місці події залишкам ракети. Без коментарів. Горіти вам в пеклі…", - написав Гайченко.

Додатково

Першим про те, що найбільш постраждалі об’єкти внаслідок сьогоднішньої російської ракетної атаки по столиці ймовірніше всього були уражені ворожими ракетами Х-101 повідомив Директор Київського науково дослідного-інституту судових експертиз Олександр Рувін

"Частини та уламки, що вдалося ідентифікувати станом на цю годину малозбережені та дуже фрагментовані. З огляду на наявні частини маркувань та характерні конструкторські особливості, попередньо можемо сказати, що удари були завдані крилатими ракетами Х-101. Остаточні висновки будуть передані органам досудового розслідування після проведення усіх необхідних експертиз.

Сьогоднішня ракетна атака ворога особливо цинічна, постраждала значна кількість дітей, численні осколкові поранення в очевидців подій. Маємо надію, що пошуково-рятувальні операції завершаться максимально швидко. Висловлюємо щирі слова підтримки всім постраждалим", - зазначив Рувін.

Армія рф свідомо атакувала "Охматдит" напередодні саміту НАТО: у Зеленського назвали причини 08.07.24, 17:15

Популярні

Новини по темі

В Польщі назвали умову передачі Україні МіГів

 • 25170 переглядiв