u-kyievi-rukh-poizdiv-mizh-stantsiiamy-metro-demiivska-ta-lybidska-mozhut-vidnovyty-vzhe-na-pochatku-oseni

У Києві рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" можуть відновити вже на початку осені

 • 12230 переглядiв

Капітальний ремонт тунелю між станціями "Деміївська" і "Либідська" Київського метрополітену можуть завершити вже цього літа, що дозволить відновити рух поїздів на початку осені.

Рух поїздів у столичному метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" планують відновити вже цієї осені. Наразі ремонтні роботи фактично на фінальній стадії. Про це в коментарі Суспільному заявив в.о. начальника метрополітену Віктор Вигівський, передає УНН.

Деталі 

За словами Вигівського, капітальний ремонт перегінного тунелю між станціями столичної підземки "Деміївська" — "Либідська" доходить до фіналу. 

Ми зараз фактично дійшли до фінальної стадії робіт у котловані, демонтована верхня частина тунелю і взялися за демонтаж останніх елементів споруди тунелю

- розповів Віктор Вигівський.

Він пояснив, що фахівці готуються до монтажу нового монолітного тунелю. За його словами, ще виконуються роботи усередині тунелю та прилеглих ділянок.

Ремонт "синьої гілки" столичного метро: розпочато демонтаж тунелю "Деміївська" – "Либідська"30.04.24, 14:37

Очікується, що роботи триватимуть до кінця літа, потім ще потрібно провести тестові пуски руху поїздів і після цього — вже відновлення руху потягів.

Для себе ми дивимося по інтенсивності виконання, по роботах, які ми виконуємо, що запустити рух поїздів вдасться на початку осені

- прогнозує посадовець.

Доповнення

Вигівський також запевнив, що натепер фахівці фактично завершили усі складні роботи. 

Основне питання було забезпечити ефективну роботу у самому котловані, не допустити винесення піску в котлован і доступу води. Цю роботу вже виконали. Далі, якщо вже демонтується тунель, то залишаються тільки роботи щодо монтажу тунелю і безпосередньо роботи в тунелі: прокладання колій, кабелів і запуск руху поїздів

- пояснив в.о. начальника метрополітену Віктор Вигівський.

Нагадаємо

У травні КП "Київський метрополітен" оголосив тендер на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії в бік житлового масиву Виноградар. Очікувана вартість закупівлі становить майже 14 млрд грн.

Бракує працівників: через мобілізацію у столичній підземці збільшать інтервали руху поїздів30.05.24, 13:57

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У рамках проєкту PEACE Україна отримала понад 38 млрд доларів

     • 15884 переглядiв

    Дві ворожі ракети збили над Дніпровським районом

     • 13091 переглядiв