ukenru
u-ffu-rozpovili-navischo-buduyut-futbolni-maydanchiki-po-vsiy-krayini

У ФФУ розповіли, навіщо будують футбольні майданчики по всій країні

 • 8215 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Розвиток масового дитячо-юнацького футболу є одним із пріоритетних завдань для керівництва Федерації футболу України. Про це під час відкриття нового футбольного міні-поля в Рівненській області заявив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, передає УНН.

"Наше завдання - привернути увагу дітей і молоді до активного способу життя. Важливо, щоб новий майданчик став для хлопців місцем, де вони б охоче і з користю проводили своє дозвілля, відточували майстерність не тільки на уроках фізичної культури, а й після занять в школі. Завдяки спільним зусиллям Федерації футболу України та місцевої влади школярі і молодь Смиги у вільний час будуть надавати перевагу заняттям спортом на цьому майданчику, тим самим зміцнюючи своє здоров'я", - сказав перший віце-президент ФФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФФУ отримала нагороду від УЄФА за проект соціальної відповідальності

Історія і сучасна практика показують, що більшість висококласних футболістів - родом з невеликих містечок і сіл, додав Костюченко.

"Ось тому Національна федерація ініціювала і реалізовує державну програму "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України". Хлопчики та дівчатка, як у великих містах, так і в селах повинні мати можливість тренуватися і грати на однаково хороших майданчиках. І в цьому ми їм обов'язково допоможемо", - зазначив він.

Нагадаємо, за даними Федерації футболу України, в 2015-2018 роках вже побудовано близько 900 нових об'єктів футбольної інфраструктури, а на різних етапах проектування і будівництва на сьогодні перебувають ще близько 500 футбольних майданчиків.

Українські Національні Новини

Суспільство