ukenru
u-bakhmutskomu-ta-novopavlivskomu-napriamkakh-tryvaiut-zapekli-boi-henshtab

На Бахмутському та Новопавлівському напрямках тривають запеклі бої - Генштаб

 • 20560 переглядiв

87 бойових зіткнень відбулося в Україні у понеділок, найінтенсивніші бої велися на Бахмутському та Новопавлівському напрямках, де українські війська відбили численні російські атаки, незважаючи на активні наступальні дії окупантів під прикриттям авіації.

87 бойових зіткнень за добу відбулось в Україні у понеділок. Понад півсотні атак прийшли на Бахмутський та Новопавлівський напрямки – вони залишаються найгарячішими ділянками фронту. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України, передає УНН.

Протягом доби зафіксовано 87 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 15 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

– йдеться у звіті Генштабу ЗСУ.

Деталі

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки біля Тернів.

На Бахмутському напрямку наші воїни дали відсіч ворогу 27 разів. Окупанти в черговий раз безуспішно намагались покращити тактичне положення, й прорвати оборону біля Білогорівки Луганської області, а також Верхньокам’янського, Спірного, Нового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки на Донеччині.

Ворог просунувся біля Часового Яру та Новобахмутівки – DeepState15.04.24, 04:45 • [views_0]

На Авдіївському напрямку українські захисники не дали росіянам витіснити наші підрозділи із займаних рубежів поблизу Новобахмутівки, Бердичів, Семенівки, Уманського та Первомайського. Там росіяни атакували за підтримки авіації 12 разів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Новомихайлівки, Побєди, Водяного та Урожайного. Тут у понеділок було відбито 26 атак ворога. Попри активні наступи загарбників під прикриттям авіації українські захисники не здають позицій.

На Оріхівському напрямку армійці рф 5 разів атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області, а також північніше Приютного та південно-західніше Білогір’я Запорізької області.

Не лишилося жодної цілої хати: ЗСУ показали, як зс рф знищили село Роботине15.04.24, 09:43 • [views_0]

На Херсонському напрямку ворог також не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби там відбулось 4 бойових зіткнення біля Кринків Херсонської області. Для росіян усі штурми невдалі.

Додатково

Також у понеділок авіація Сил оборони завдала два удари по позиціям росіян та поцілила один пункт управління противника.

А бійці з підрозділів ракетних військ спопелили одну артсистему росіян, та уразили 4 пункти управління БПЛА та три райони зосередження особового складу окупантів.