trybunal-dlia-putina-mozhe-buty-stvorenyi-do-kintsia-2024-roku-yevrokomisar

трибунал для путіна може бути створений до кінця 2024 року - єврокомісар

 • 23902 переглядiв

Міжнародний спеціальний трибунал для переслідування воєнних злочинів в Україні може бути створений до кінця 2024 року, при цьому розглядаються варіанти його створення на основі багатосторонньої або двосторонньої угоди, заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

Міжнародний спеціальний трибунал для судового переслідування за воєнні злочини може бути створений до кінця 2024 року, заявив єврокомісар з юстиції Дідьє Рейндерс в інтерв'ю DW, передає УНН.

За словами єврокомісара, розглядаються два основні варіанти створення спецтрибуналу: на основі багатосторонньої угоди або спрощене рішення - на основі двосторонньої угоди між Україною та Радою Європи".

Крім того, він зазначив, що в ЄС було створено нову систему передачі судочинства. Так, якщо в Україні триває кримінальний процес, зокрема щодо злочину агресії, то його можна перенести до подібного спецтрибуналу. Рейндерс вважає, що створення трибуналу перебуває на останньому етапі.

"Наступний крок - це питання політичної волі. Зараз лише початок року, а до кінця року це має стати можливим", - підсумував він.

Доповнення 

У Нідерландах представники 44 країн підкреслили важливість повної відповідальності росії за злочини проти України – вони підтримали ідею створення спеціального трибуналу

Популярні

Новини по темі

У НБУ пояснили девальвацію гривні у березні

 • 19990 переглядiв

росіяни завдали удару по Запоріжжю: є постраждалі - ОВА

 • 23145 переглядiв

У Запоріжжі повідомляють про ще один вибух

 • 22428 переглядiв