tramp-zasterig-erdogana-schodo-viyskovogo-vtruchannya-v-liviyi

Трамп застеріг Ердогана щодо військового втручання в Лівії

 • 11109 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп застеріг турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана щодо відправки турецьких військ до Лівії. Про це Трамп сказав під час проведеної в четвер, 2 січня, телефонної розмови з турецьким лідером, повідомляє УНН з посиланням на DW.

За словами Трампа, "іноземне втручання" в конфлікт у Лівії може лише ускладнити ситуацію в цій північноафриканській країні.

Нагадаємо, парламент Туреччини більшістю голосів дав "зелене світло" відправці турецьких військ до Лівії. Тривалість наданого парламентом мандата - один рік. Анкара прагне підтримати визнаний ООН уряд національної єдності Лівії у його боротьбі проти сил "Лівійської національної армії" (ЛНА) на чолі з Халіфою Хафтаром.

Утім, поки невідомо, як виглядатиме військова підтримка Туреччиною Лівії. Невідомим залишається також і час початку можливої відправки турецьких військ у Лівію.

У Каїрі цього дня теж висловили невдоволення рішенням парламенту Туреччини та застереження щодо можливої відправки Анкарою військових до Лівії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Один із лідерів Суперліги покинув стан клубу-учасника

     • 7290 переглядiв

    Беленюк потрапив до трійки кращих борців року в світі

     • 10769 переглядiв