ukenru
tramp-vidpravlyaye-derzhsekretarya-do-saudivskoyi-araviyi

Трамп відправляє держсекретаря до Саудівської Аравії

 • 9357 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Держсекретар США Майк Помпео відправляється до Саудівської Аравії, щоб обговорити ситуацію довкола зникнення журналіста Джамаля Хашоггі у саудовському консульстві. Про це повідомляє УНН з посиланням на Twitter президента США Дональда Трампа. 

"Щойно розмовляв з королем Саудівської Аравії, який заперечує будь-яку обізнаність у тому, що могло трапитися з "нашим громадянином Саудівської Аравії". Він сказав, що вони тісно співпрацюють з Туреччиною, щоб знайти відповідь. Я відправляю  державного секретаря на зустріч з королем", - написав він. 

Як повідомляв УНН, наречена зниклого в Туреччині саудівського журналіста  — Хатідже Дженгіз — розгляне запрошення президента США Дональда Трампа відвідати Білий дім, якщо американська сторона допоможе з’ясувати долю її нареченого.

Як повідомляв УНН, Трамп знову виступив проти скасування військових контрактів з Ер-Ріядом через зникнення Хашоггі.

Джамаль відомий критичними висловлюваннями щодо нинішньої політики Ер-Ріяда. У 2017 році він покинув батьківщину і оселився в США. Журналіст на постійній основі писав статті для The Washington Post, в яких аналізував ситуацію в Саудівській Аравії і зовнішню політику країни, не замовчуючи проблемні аспекти діяльності влади та критикуючи Ер-Ріяд. 2 жовтня стало відомо, що Хашоггі відправився в генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі для оформлення документів, із тих пір він не виходив на зв’язок.

Українські Національні Новини

Новини Світу