ukenru
tesla-otrimaye-poziku-v-rozmiri-521-mln-dolariv-na-budivnitstvo-zavodu-v-shankhayi

Tesla отримає позику в розмірі 521 млн доларів на будівництво заводу в Шанхаї

 • 12746 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Американський виробник електромобілів Tesla підписав угоду про отримання позики в розмірі 3,5 млрд юанів (521 млн доларів) для будівництва заводу в Шанхаї. Про це повідомив у четвер телеканал CNBC з посиланням на дані, отримані від Tesla, передає УНН.

Телеканал нагадує, що влада Шанхаю в середу інформували про те, що будівництво складального цеху заводу Tesla має бути завершено в травні.

Новий завод стане першим для компанії за межами США, а також першим підприємством в автомобільній промисловості в Китаї зі стовідсотковим іноземним капіталом. Угода про будівництво заводу була підписана Tesla в липні 2018 року з адміністрацією району Ліньган і корпорацією "Ліньган". До 2020 року на ньому планується запустити збірку електрокарів Model 3 і поступово вийти на річний обсяг виробництва до 500 тисяч автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla оголосила про повний перехід продажів електрокарів у режим онлайн

На початку серпня 2018 року агентство Bloomberg повідомило про готовність Tesla вкласти в цей проект 5 млрд доларів, а також про можливості залучення коштів в Китаї для часткового фінансування проекту. Глава компанії Ілон Маск позначив 2 млрд доларів як суму, необхідну для забезпечення рівня виробництва в 250 тисяч електромобілів на рік.

Як повідомляв УНН, Генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск повідомив, що компанія представить кросовер-SUV Model Y 14 березня у лос-анджелеській Design Studio у Хоторні в американському штаті Каліфорнія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитки Tesla за 2018 рік становлять майже 1 млрд доларів

Українські Національні Новини

Політика