tanki-bmp-ta-gaubitsi-zaluzhniy-rozpoviv-scho-potribno-schob-viyti-na-kordoni-23-lyutogo

Танки, БМП та гаубиці: Залужний розповів, що потрібно, щоб вийти на кордони 23 лютого

 • 638974 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist заявив, що для того, щоб вийти на кордони 23 лютого, йому потрібно 300 танків, приблизно 700 БМП та 500 гаубиць, передає УНН.

Цитата

"Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, я думаю, абсолютно реально вийти на рубежі 23 лютого", - сказав він.

Деталі

Залужний наголосив, що він отримує зброю, але "це менше, ніж те, що потрібно". Він додав, що з наявними ресурсами ЗСУ не може проводити нові великі операції, хоча зараз військові працюють над однією з них і вона "вже на підході".

Відповідаючи на запитання, чи стримують західні союзники Україну від наступу на Крим, головнокомандувач повідомив, що для того, щоб дістатися кордонів півострова, необхідно подолати відстань у 84 км до Мелітополя. Звільнення цього міста дало б змогу військовим мати повний вогневий контроль сухопутного коридору до Криму, ЗСУ змогли б "обстрілювати Кримський перешийок тими ж HIMARS, і так далі".

"Я можу розрахувати, виходячи з поставленого завдання, який ресурс потрібен для формування боєздатності.

Ми говоримо про масштаби Першої світової війни, як мені сказав Ентоні Радакін (глава оборонного відомства Великої Британії, - ред.). Коли я сказав йому, що британська армія випустила мільйон снарядів під час Першої світової війни, мені відповіли: "Ми втратимо Європу. Нам не буде на що жити, якщо ви випустите стільки снарядів". Коли кажуть, що ми отримуємо 50 000 снарядів, люди, які рахують гроші, падають у непритомність. Найбільша проблема в тому, що у них цього насправді немає", - підсумував він.

Нагадаємо

6 грудня міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що у ЗСУ та ​​секторі безпеки і оборони достатньо людей, але країні необхідна зброя. За його словами, партнери знають про перелік необхідного озброєння для України.

Він також повідомив, що швидше за все у січні відбудеться восьме засідання у форматі "Рамштайн".

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти хочуть заборонити у Мелітополі гривню

     • 438944 переглядiв

    У Харкові вибухи - мер

     • 780768 переглядiв