sytuatsiia-v-enerhosystemi-zalyshaietsia-stabilnoiu-ale-skladnoiu-minenerho

Ситуація в енергосистемі залишається стабільною, але складною - Міненерго

 • 21792 переглядiв

Ситуація в енергосистемі залишається стабільною, але складною: енергетики працюють над ремонтом об'єктів, пошкоджених російськими атаками, та встановлюють нові потужності малої розподіленої генерації для підтримки стабільної роботи в години пікових навантажень.

Ситуація в енергосистемі залишається стабільною, контрольованою, але складною. Наразі енергетики працюють над тим, щоб відремонтувати те, що було зруйновано росіянами, а також встановити нові потужності малої розподіленої генерації, яка допоможе тримати роботу системи в стабільному режимі протягом пікових годин навантажень. Про це заявила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Ситуація в енергосистемі залишається складною. Стабільною, контрольованою, але складною. І ми не повинні забувати, що протягом останніх двох місяців у результаті прицільних російських атак по енергооб’єктах, було зруйновано величезну кількість наших потужностей. В основному це теплова генерація, яка якраз покривала ці пікові години навантаження і гідрогенерація. Зараз ми працюємо над тим, щоб відремонтувати те, що можливо на цих станціях, встановити нові потужності малої розподіленої генерації, яка допоможе тримати роботу системи в стабільному режимі протягом пікових годин навантажень

- сказала Гринчук.

Вона зазначила, що основою української енергетики, яка покриває понад 50% попиту є атомна генерація.

"Особливість атомної генерації в тому, що ми кожного року повинні проводити планові ремонти, оскільки це основа ядерної безпеки і ми це повинні робити, щоб наші блоку працювали безпечно. Минулого року ми провели ремонти атомних блоків так, щоб всі 9 підконтрольних Україні атомних блоків були в роботі протягом зими, щоб нести основну нагрузку. Зараз звичайно тривають планові ремонти. Ми дуже намагаємося, як і минулого року, зробити ці ремонти і графіки так, щоб для енергосистеми це було найменшою втратою", - додав Гринчук.

Вона наголосила, що через те, що були пошкоджені теплові блоки, зруйновано гідрогенерація, зараз діють відключення.

Нагадаємо

За даними "Укренерго", 28 травня ліміти споживання для областей України не прогнозуються. Імпорт електроенергії заплановано з 5 країн. 

Популярні

Новини по темі

Ворог з ночі тричі обстріляв Сумщину: зафіксовано 14 вибухів

 • 23936 переглядiв