svit-na-mezhi-hlobalnoho-zitknennia-hlava-cheskoi-rozvidky-nazvav-rosiiu-kytai-ta-iran-zahrozamy-dlia-yevropy

"Світ на межі глобального зіткнення": глава чеської розвідки назвав росію, Китай та Іран загрозами для Європи

 • 20517 переглядiв

Міхал Куделка, керівник чеської Служби безпеки, заявив про хитку безпекову ситуацію у світі. Головними загрозами для Європи він назвав Росію, Китай та Іран, а також тероризм, екстремізм та кібератаки.

Прага переконана, що безпекова ситуація у світі є надзвичайно хиткою. Зокрема, головними загрозами для світу та Європи стали Росія, Китай і Іран. Про це глава чеської Служби безпеки та інформації (BIS) Міхал Куделка заявив в інтерв'ю ČTK, передає УНН.

Деталі

Куделка сказав, що світ кипить і небезпечно рухається на межі глобального зіткнення. За його словами, світ балансує на межі глобального конфлікту. 

Світ кипить і небезпечно рухається на межі глобального зіткнення. Працюємо над тим, щоб Чехія залишалася однією з найбезпечніших країн Європи та світу. Але справа не лише в безпеці та її компонентах, а й усвідомленні кожного чеського громадянина, що ми в небезпеці на одному кораблі, в одній країні

- наголосив Куделка. 

Серед поточних загроз для Європи голова контррозвідки Чехії назвав загрозу з боку російського імперіалізму, диверсії та розвідувальні операції Росії, Китаю та Ірану.

The Guardian: Росія фінансує пропаганду у Європі через "правозахисний" фонд03.06.24, 02:26

Оскільки з цих країн йде ворожа пропаганда та міграція. З-поміж загроз також - загроза ісламського тероризму, зокрема зростання правого екстремізму, незаконна торгівля зброєю, кібератаки чи можливе зловживання штучним інтелектом.

Нагадаємо

Навесні президент Чехії Петра Павела попередив, що Європа знаходиться на початку тривалого протистояння з росією. За його словами, європейські країни повинні бути готові до цього.

Популярні

Новини по темі

У Венесуелі проходять президентські вибори

 • 22237 переглядiв