ukenru
sud-vidmoviv-u-primusovomu-privodi-kernesa

Суд відмовив у примусовому приводі Кернеса

 • 10871 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Суд відмовився призупиняти кримінальне провадження стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса, а також застосовувати стосовно нього примусовий привід. Таке рішення сьогодні ухвалила колегія суддів Полтавського апеляційного суду, передає кореспондент УНН.

Так, сьогодні Полтавський апеляційний суд продовжив розгляд скарги Генеральної прокуратури України на закриття кримінального провадження щодо Геннадія Кернеса та двох його охоронців. Харківський мер в черговий раз не з’явився на засідання.

Також не з’явилися і три його адвокати. Суддя повідомив, що до апеляційного суду надійшли клопотання від двох адвокатів про те, що вони перебувають на заході, який проводить Асоціація адвокатів України у Києві і просять відкласти судове засідання. Від третього адвоката надійшла заява про те, що вона не може брати участь у засіданні "з поважних причин".

Крім того, до суду надійшла інформація від Верховного суду України про те, що там розглядається клопотання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого. Розгляд клопотання призначено на сьогодні 11:30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мера Ужгорода почнуть судити 12 грудня

Прокурор клопотав про призупинення кримінального провадження стосовно Кернеса або застосування приводу до суду стосовно нього.

Адвокат Кернеса виступив проти цього клопотання. Також він заперечив проти виокремлення матеріалів кримінального провадження в окреме. Захисник представив суду відповідь на свій адвокатський запит – лист з поліклініки, в якому йдеться, що з 5 грудня 2018 року до теперішнього часу Кернес "перебуває на амбулаторному лікуванні з приводу гострого бронхіту з астматичним компонентом".

"Вважаємо, що на даний час стан здоров’я хворого, а саме висока температура хворого, приступи кашлю та задухи, загальна слабкість, нежить перешкоджає брати участь у судовому засіданні", – зацитував фрагмент листа адвокат.

Колегія суддів вирішила, що відсутні підстави для припинення кримінального провадження стосовно Кернеса, а також для застосування приводу.

"Враховуючи те що відповідно до кримінально-процесуального закону в такому випадку продовжувати розгляд кримінального провадження ми не можемо, тому ми відкладаємо розгляд провадження. Ми також приймаємо до уваги те, що сьогодні Верховний суд буде розглядати питання щодо визначення підсудності. З огляду на те, що він уже декілька разів відкладав розгляд, ми не можемо назвати точну дату засідання. Точна дата судового засідання буде повідомлена додатково, коли ми отримаємо інформацію з Верховного суду", – оголосив суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У провадженні стосовно мера Черкас виникли процесуальні суперечності

Нагадаємо, Верховний суд вже двічі відмовлявся змінювати місце розгляду скарги ГПУ на закриття справи щодо Кернеса.

2 березня 2015 року слідчими ГПУ Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування.

10 серпня Київський районний суд Полтави ухвалив закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса та його охоронців "у зв’язку з відмовою сторони обвинувачення від обвинувачення". Суддя зазначив, що суд розцінює відмову прокурорів від участі у дебатах і їх тривалу відсутність на суді як відмову від обвинувачення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП