ukenru
stsenariy-viboriv-mera-kharkova-v-odin-tur-mozhe-stati-prodovzhennyam-oborudki-z-nepritomnim-kernesom-politolog

Сценарій виборів мера Харкова в один тур може стати продовженням оборудки з "непритомним Кернесом" – політолог

 • 20862 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Команда тимчасового мера Харкова Ігоря Терехова воліє, аби вибори міського голови пройшли в один тур. Для цього вони нав’язують харків’янам хибну тезу про те, що Терехов є спадкоємцем Кернеса і має аналогічну підтримку. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог Володмир Цибулько.

Цитата

"Харків’яни сьогодні дещо розгублені. Але їм треба зібратися і не допустити однотурового сценарію виборів, який сьогодні на емоціях розкручує команда Терехова.

Якщо вибори у Харкові все ж пройдуть в один тур - це може бути продовженням шахрайської оборудки з непритомним Кернесом, коли Терехова привели до присяги міського голови. Бо мені чомусь здається, що якби Кернес був притомний у момент формування структури міськради, то і розподіл комісій і міський секретар був би інший", - каже Цибулько.

Нагадаємо

Про смерть Кернеса стало відомо 17 грудня минулого року. Незабаром з’явилася флешка нібито з електронним підписом Кернеса, завдяки якій Ігор Терехов тимчасово зайняв крісло мера. За однією з версій, підпис підроблений і зроблена вже після смерті Геннадія Кернеса.

Коментуючи це, Цибулько вказав на необхідність розслідування справи щодо можливої підробки електронного підпису Геннадія Кернеса.

"На тих, хто підробив підпис, чекає кримінальна відповідальність. Бо мова йде про узурпацію влади.
І не важливо, завершиться слідство до виборів чи після. Притягати до відповідальності потрібно буде усіх винних. І, можливо, майбутнього мера, і тих, хто діяв з ним спільно", - додав політолог.

До теми

Нового мера Харкова жителі міста обиратимуть 31 жовтня. Політологи прогнозують два тури виборів, де, ймовірно, зустрінуться Михайло Добкін і Ігор Терехов.

Українські Національні Новини

Політика