ukenru
strilok-vchinivshiy-terakt-u-mechetyakh-v-noviy-zelandiyi-vidmovivsya-vid-advokata

Стрілок який вчинив теракт у мечетях в Новій Зеландії відмовився від адвоката

 • 16581 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Австралієць Брентон Таррант, обвинувачений у вбивстві 50 осіб у мечетях в новозеландському місті Крайстчерч, відмовився від послуг адвоката. Про це повідомив у понеділок газеті The New Zealand Herald призначений судом адвокат Таррант Річард Пітерс, передає УНН

Пітерс уже виступав в якості захисника австралійця на першому слуханні 16 березня.

"Підзахисний повідомив, що хоче самостійно представляти себе в майбутньому під час судових засідань, і мені не здалося, що у нього є якісь психічні чи психологічні проблеми, за винятком, звичайно, вкрай правих поглядів, яких він дотримується", - сказав адвокат.

Пітерс також зазначив, що під час їх спілкування Таррант не виявив жалю чи каяття у скоєному, і що його відмова від адвоката, цілком ймовірно, продиктована бажанням використовувати судові слухання як майданчик для пропаганди своїх поглядів.

Наступні слухання у цій справі відбудуться 5 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім відкидає зв'язок Трампа з терактом у Новій Зеландії

Нагадаємо, Таррант був заарештований 15 березня. Його звинувачують у вбивствах під час нападу на дві мечеті в Крайстчьорчі, де на той момент перебували сотні людей. В результаті атаки загинули, за останніми даними, 50 осіб, ще 50 поранених доставлені в лікарні.

Напередодні нападу Таррант опублікував в соцмережах документ, який експерти в області боротьби з тероризмом порівняли з “маніфестом” норвезького націоналіста Андерса Брейвіка, який влаштував масовий теракт в липні 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільниця уряду Нової Зеландії повідомила, що отримала "маніфест" нападника за хвилини до теракту

Як повідомляв УНН, у Facebook видалили не менше 1,5 млн відеозаписів теракту в Новій Зеландії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП