ssha-plan-dlia-prypynennia-vohniu-v-hazi-stvorenyi-teper-rishennia-za-khamas

США: план для припинення вогню в Газі створений, тепер рішення за ХАМАС

 • 39296 переглядiв

Ізраїль погодився на запропоновані рамки припинення вогню і звільнення ув'язнених в Газі, але тепер вони мають бути прийняті ХАМАСом.

Ізраїль по суті схвалив рамки запропонованої угоди про припинення вогню і звільнення заручників у Газі, і тепер справа за ХАМАСом — погодитися на цю угоду. Про це з посиланням на високопоставленого представника адміністрації США в суботу, 2 жовтня, пише Associated Press, передає УНН.  

Деталі 

Зазначається, що наступного дня в Єгипті мають поновитися переговори задля досягнення угоди.

Як пише АР, міжнародні посередники вже кілька тижнів працюють над тим, щоб укласти угоду, яка призупинить бойові дії до початку священного для мусульман місяця Рамадан, що розпочнеться приблизно 10 березня. Угода, ймовірно, також дозволить доставити допомогу сотням тисяч палестинців на півночі Гази, яким, як наголошують гуманітарні організації, загрожує голод.

Ізраїльтяни "більш-менш прийняли" пропозицію, яка передбачає шеститижневе припинення вогню, а також звільнення ХАМАСом заручників, які вважаються вразливими, включно з хворими, пораненими, людьми похилого віку і жінками, сказав чиновник.

Армія Ізраїлю представила уряду план евакуації Рафаха26.02.24, 04:20

Популярні

Новини по темі

На Вінниччині знешкодили російську крилату ракету Х-101

 • 33149 переглядiв