ssha-ochikuiut-aktyvnishoi-uchasti-indii-u-spravakh-ukrainy

США очікують активнішої участі Індії у справах України

 • 42601 переглядiв

Заступник держсекретаря США заявив про очікування активнішої співпраці Індії з Україною. Індійські ЗМІ повідомляють про можливий візит прем'єр-міністра Моді до України в серпні, що стане його першим візитом після російського вторгнення.

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив у вівторок, що очікує повідомлення про те, що Індія починає більш активно співпрацювати з Україною. Про це він сказав відповідаючи на запитання на слуханнях у Сенаті щодо візиту прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до москви цього місяця, пише Reuters, передає УНН

"Я думаю, що ми, найімовірніше, почуємо новини про більш безпосередню участь Індії у справах України. Я вдячний за це. Я думаю, Індія хоче відігравати відповідальну роль на глобальному рівні", - сказав Кемпбелл у сенатському комітеті з міжнародних відносин.

Моді зустрівся з президентом росії володимиром путіним у москві на початку цього місяця, якраз у той момент, коли російський ракетний удар вразив лікарню в Києві й убив 44 людини в усій країні. 

"Війна не вирішує проблем": Моді закликав путіна до "миру через діалог"09.07.24, 17:35

Індійські ЗМІ повідомляють, що Моді, найімовірніше, відвідає Україну в серпні, що стане його першим візитом до країни після вторгнення росії 2022 року.

У МЗС Індії в понеділок заявили, що необхідно зробити більше для стимулювання переговорів із припинення "конфлікту в Україні" та що Індія є однією з небагатьох країн, які підтримують контакти з обома сторонами.

"Я можу обґрунтовано очікувати, що буде більше контактів між нами та Україною, а також між нами та росією", - заявив міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар, відповідаючи на запитання про можливість візиту Моді в Україну.

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з Джайшанкаром у Японії в неділю і наголосив на важливості "справедливого і міцного миру" для України.

Популярні

Новини по темі

США очікують активнішої участі Індії у справах України

 • 42601 переглядiв