ukenru
ssha-nakazali-svoyim-spivrobitnikam-pokinuti-efiopiyu

США наказали своїм співробітникам покинути Ефіопію

 • 20792 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. США наказали своїм урядовим співробітникам в Ефіопії, не пов’язаним з надзвичайними ситуаціями, залишити країну. Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на посольство США в Аддис-Абебі, передає УНН

Деталі

У США вважають, що інциденти із заворушеннями в Ефіопії та різні прояви етнічного насильства відбуваються без попередження, а отже ситуація може ускладнитись та викликати перебої у ланцюжку постачання, відключення зв'язку та збої у пересуванні.

Контекст

3 листопада Ефіопія оголосила надзвичайний стан – після того, як повстанці з регіону Тиграй заявили, що за останні дні захопили кілька міст і розглядають можливість маршу на Аддис-Абебу.

Влада Аддис-Абеби наказала жителям зареєструвати зброю та підготуватися до захисту своїх районів. Уряди чотирьох із 10 регіонів країни також закликали ефіопів взятися за зброю для боротьби з силами Тиграю.

Опозиційний альянс, сформований під час зустрічі спеціального представника США Джеффрі Фелтмана з прем’єр-міністром, на тлі закликів до негайного припинення вогню та переговорів про припинення війни, яка забрала життя тисячі людей з листопада 2020 року. Прем'єр-міністр також зустрівся з главою гуманітарної служби ООН Мартіном Гріффітсом з приводу кризи, що швидко наростає.

Бойовики Тиграю наближаються до столиці країни Аддіс-Абеби, як повідомляє Державний департамент, а Ефіопія в п'ятницю закликала військових ветеранів приєднатися до того, що вона зараз називає "екзистенційною війною".

Держсекретар США Ентоні Блінкен у своїй заяві закликав сили Армії визволення Тиграя і Оромо "негайно зупинити поточне просування до Аддіс-Абеби". Він також закликав уряд Ефіопії припинити свою військову кампанію, включаючи авіаудари в Тиграї, і мобілізацію етнічних ополчень.

Українські Національні Новини

Новини Світу