ssha-mozhut-perehlianuty-svoiu-pozytsiiu-shchodo-udariv-ukrainy-vhlyb-rf-sallivan

США можуть переглянути свою позицію щодо ударів України вглиб РФ — Салліван

 • 50581 переглядiв

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван не виключає зміни обмежень на удари України американською зброєю вглиб РФ. Це пов'язано з новим наступом Росії на Харків через кордон України.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван не виключав, що Білий дім змінить обмеження на удари України американською зброєю вглиб російської території. Він зазначив, що поки що позиція залишається незмінною. Про це Салліван сказав на Аспенському безпековому форумі, передає УНН.

Деталі

"Я не можу дати вам однозначної відповіді на це питання, проте можу сказати, що, згідно з поточною позицією нашого президента, обставини змінилися. Росія зробила новий наступ на Харків через кордон України, і здоровий глузд вимагав того, щоб дати Україні можливість завдавати ударів у відповідь

сказав Салліван.

Контекст

У травні США обмежено дозволили Україні завдавати ударів американською зброєю територією РФ. Офіційно заявлялося, що Києву дозволено робити удари по території, з якої ведеться наступ. За інформацією Associated Press, американську зброю дозволено використовувати лише для ударів на 20 км від кордону на Харківщині. Також джерела повідомляли, що Україні заборонено використовувати для атак далекобійні ракети ATACMS.

Салліван про дозвіл США застосовувати їхню зброю на території рф: це не про географію, а про здоровий глузд19.06.24, 18:00

Популярні

Новини по темі

У МВС озвучили основні версії вбиства Ірини Фаріон

 • 39606 переглядiв

Трамп і Зеленський провели телефонну розмову

 • 21766 переглядiв

У Києві прогриміли вибухи

 • 47106 переглядiв

Ірина Фаріон після замаху померла у лікарні

 • 16657 переглядiв