ssha-khochut-zrozumity-yaka-stratehiia-ukrainy-u-kurskii-oblasti-rf-bilyi-dim

США хочуть зрозуміти, яка стратегія України у курській області рф - Білий дім

 • 86932 переглядiв

Білий дім підтримує зв'язок з Києвом щодо операцій ЗСУ в Курській області РФ. США наголошують, що Україна не порушує обмежень щодо використання американської зброї для транскордонних ударів.

Вашингтон прагне дізнатись в України, яка стратегія Києва щодо ситуації в курській області росії. Про це під час брифінгу розповів радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі, пише Голос Америки, передає УНН.

Деталі

За словами Кірбі, Сполучені штати продовжують спілкування з українською владою, щоб зрозуміти, які цілі має операція ЗСУ у курській області росії.

Я думаю, що залишу тут місце, аби дозволити Україні так чи інакше говорити про свої воєнні операції. Ми підтримуємо зв’язок з нашими українськими колегами та працюємо над тим, щоб краще зрозуміти, що вони роблять, які їхні цілі, яка їхня стратегія

- пояснив Кірбі. 

Він також не став уточнювати інформацію щодо ситуації на полі бою. Американський посадовець відмітив, що США наразі не бажають озвучувати забагато інформації.

А втім, він котре підкреслив, що Білий дім підтримує зв'язок з Києвом щодо ситуації у курській області. 

російське командування може перекидати більш досвідчені підрозділи зі східної чи південної України до курської області - ISW10.08.24, 12:39

Ми підтримуємо зв’язок з нашими українськими колегами, і я б утримався від опису того, що там (на полі бою - ред.) відбувається на полі бою, допоки ці розмови не завершаться, і поки ми не відчуємо, що маємо краще уявлення про те, що саме вони роблять

- зауважив радник Білого дому

Доповнення

При цьому представник Білого дому додав, що Збройні сили України наразі не порушують обмежень, які раніше оголошували США про атаки вглибину РФ.

Вони використовують її (американську зброю - ред.) в зоні, де ми раніше казали, що вони можуть використовувати зброю США для транскордонних ударів. Кінцева мета тут – допомогти Україні захистити себе, і ми просто подивимося, що про це скаже Україна

- переконує Джон Кірбі. 

Нагадаємо

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заяви, що слова Путіна про те, що "Україна створила масштабну провокацію" у Курській області "є перебільшенням".

Популярні

Новини по темі

У неділю в Україні не планують вимикати світло

 • 36156 переглядiв