ukenru
spravdi-istorichniy-den-zelenskiy-pro-pidtrimku-chotirokh-potuzhnikh-derzhav-yes

"Справді історичний день": Зеленський про підтримку чотирьох потужних держав ЄС

 • 201576 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна сьогодні відчула підтримку одразу чотирьох потужних європейських держав. Зокрема, підтримку руху до ЄС. Про це він заявив у своєму відеозверненні, передає УНН.

Цитата

“Сьогодні справді історичний день — Україна відчула підтримку одразу чотирьох потужних європейських держав. І зокрема підтримку нашого руху у Європейський Союз. Італія, Румунія, Франція, Німеччина з нами”, — наголосив він.

Президент також додав, що всі четверо лідерів підтримують кандидатство в ЄС для України.

“Звичайно, мають бути виконані всі відповідні процедури. Мають долучитися всі країни, всі члени ЄС. Але на нашій зустрічі сьогодні був зроблений великий крок вперед”, — сказав Зеленський.

Додамо

Німеччина, Франція, Італія та Румунія підтримують надання Україні статусу кандидата в ЄС на саміті ЄС, що відбудеться наступного тижня.

Раніше

Під час свого вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Чорногорія, Албанія і Північна Македонія підтримали кандидатуру України в ЄС.

Нагадаємо 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі приїхали до Києва, до них також приєднався президент Румунії Клаус Йоганніс.

Українські Національні Новини

Політика