ukenru
sprava-moraesa-istoriya-otrimala-svoye-prodovzhennya

"Справа Мораеса": історія отримала своє продовження

 • 10244 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Федерації Футболу Португалії та Люксембургу подали апеляційні скарги у справі про участь за збірну України натуралізованого нападника Жуніора Мораеса в матчах відбору на Євро-2020, передає УНН з посиланням на телеканал Футбол 1/2.

Повідомляється, що обидві федерації звернулися в апеляційний комітет УЄФА після того, як ознайомилися з мотиваційною частиною рішення організації не зараховувати технічні поразки збірної України в матчах відбору на Євро-2020.

Нагадаємо, що Жуніор Мораес отримав українське громадянство і зіграв у двох матчах відбору на Євро-2020 в складі збірної України проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1). Після цього в УЄФА від федерацій двох країн - суперників України надійшли скарги нібито на неправомірну натуралізацію бразильця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці в соцмережах вимагають покарати тих, хто "зливав" інформацію про Мораеса

За словами журналіста Сергія Болотникова, інформація про натуралізацію Жуніора Мораеса могла бути відправлена федераціям футболу Португалії та Люксембургу людьми братів Ігора та Григорія Суркісів.

3 травня контрольно-дисциплінарний орган УЄФА підтвердив правомірність виступів Жуніора Мораеса за збірну України в матчах з Португалією і Люксембургом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федерація футболу Люксембургу не вірить в реванш в "справі Мораеса"

За словами президента Української Асоціації футболу Андрія Павелка, Україна має намір до кінця відстоювати позиції законності натуралізації бразильця.

"Ми готові до будь-якого розвитку подій! Федерація футболу України (перейменована в УАФ, - ред.) завжди буде захищати інтереси збірної України і її гравців. Раз вже нас втягнули в цей розгляд, ми готові пройти цей шлях до кінця, яким би складним і довгим він не був. Але вболівальники можуть не хвилюватися, оскільки немає сумнівів в успішному завершенні цієї справи для нашої збірної. Все буде добре, як я і говорив на самому початку! Ми впевнені в своїй правоті і готові відстоювати свою позицію в будь-якої інстанції!"- сказав він.

За оцінками експертів, шансів на успішну апеляцію у Португалії та Люксембургу практично немає.

Українські Національні Новини

Спорт