sprava-eksministra-solskoho-advokaty-otrymaly-dozvil-na-vyluchennia-materialiv-nabu

Справа ексміністра Сольського: адвокати отримали дозвіл на вилучення матеріалів НАБУ

 • 104371 переглядiв

Вищий антикорупційний суд дозволив адвокатам ексміністра Сольського вилучити матеріали НАБУ. Це рішення базується на інформації про наявність у НАБУ даних іншої справи, що можуть підтвердити невинуватість ексміністра.

Вищий антикорупційний суд дозволив адвокатам у справі ексміністра агрополітики Миколи Сольського вилучити матеріали НАБУ, повідомляє УНН з посиланням на судовий реєстр.

Підставою для такого рішення стала інформація про те, що НАБУ має у своєму розпорядженні матеріали іншої кримінальної справи, де раніше вже були досліджені обставини, які НАБУ зараз інкримінує ексміністру.

Зібраними доказами в тій справі встановлено відсутність складу злочину, а отже такі дані мають важливе значення для встановлення істини у справі НАБУ і підтвердження невинуватості ексміністра.

Нагадаємо

НАБУ відкрило кримінальну справу проти АТОвців, які за версією детективів, незаконно реалізували своє право на приватизацію землі у Сумській області. Ексміністра Сольського детективи звинувачують у сприянні військовим. В НАБУ вважають, що ці землі були у користуванні держпідприємств Національної аграрної академії ("Надія" та "Іскра"), а відтак АТОвці начебто не могли їх приватизовувати.

Однак на користь АТОвців свідчить рішення Верховного суду, який спростував звʼязок цих земель з НААН.

Також відсутність прав на землю у НААН засвідчив науково-правовий висновок, проведений в рамках розслідування цієї справи. Досліджуючи хронологію землевласників, починаючи з 50-х років, експерти дійшли висновку, що ця земля не могла перейти у користування НААН.

Ще одна судова експертиза була замовлена детективами НАБУ, однак коли вона була вже майже готова - детективи вирішили від неї відмовитися і намагалися через суд її анулювати. Що може свідчити про те, що і ця експертиза засвідчила відсутність складу злочину та невинуватість ексміністра та АТОвців.

Окрім того, адвокати по справі Сольського поскаржилися у Вищий антикорупційний суд на порушення презумпції невинуватості з боку НАБУ та САП, які безапеляційно заявляють про вчинення злочину їх підопічними на етапі досудового розслідування, коли такі злочини ще не доведені.

Популярні

Новини по темі