ukenru
spivrobitnik-gru-mishkin-pid-chas-navchannya-pratsyuvav-ofitsiantom-zmi

Співробітник ГРУ Мішкін під час навчання працював офіціантом - ЗМІ

 • 10402 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Один з фігурантів справи щодо отруєння Скрипалів в Солсбері Олександр Мішкін (за версією Bellingcat і The Insider, це справжнє ім'я Олександра Петрова) під час навчання в Військово-медичній академії імені Кірова в Петербурзі працював офіціантом в бістро "Гарсон". Про це Дождю розповів арт-консультант Микола Євдокимов, який у 2000 році працював з Мишкін і впізнав його, передає УНН.

За його словами, "Гарсон" тоді був одним з найбільш "гідних" місць Санкт-Петербурга, і офіціант в ньому отримував хороші гроші. Мишкова Євдокимов називав "товариською, в міру відкритою, цинічною, нормальною" молодою людиною.

"Давав якісь рекомендації по здоров'ю ... Він точно навчався на лікаря. По-моєму, це була військово-медична академія", - згадує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мішкін багаторазово відвідував Україну - Bellingcat

За словами Евдокміова, він впізнав "Петрова" ще після інтерв'ю Маргариті Симоньян. Після цього він написав у фейсбуці пост і звернувся до колег по "Гарсону", які погодилися, що "Петров" схожий на колишнього офіціанта Олександра Мішкіна.

Адміністратор кафе, яке зараз знаходиться на місці "Гарсона", також згадала Мішкіна і сказала, що знайома з ним. За її словами, вона "давно" випадково зустрілася з ним на Фінляндському вокзалі, де вони поговорили.

Як сообщаал УНН, справжнє ім'я другого підозрюваного у справі отруєння Скрипалів, за даними розслідувачів Bellingcat, Олександр Мішкін. У звіті журналістів зазначено, що "Олександр Петров" несправжній персонаж, а таємний псевдонім співробітника російського агентства безпеки, військового лікаря, який перебуває на службі в ГРУ.

4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичним речовиною, розробленою в Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу