"Коли ви розподіляєте алкоголь рівномірно протягом тижня, ризики смерті за всіма чинниками нижчі, ніж якщо вживати цю ж кількість спиртного за один-два дні на тиждень", - написав він.
Важливо і те, як ви п'єте, продовжив дієтолог.
"Концентрація алкоголю в крові підвищується, якщо випити його залпом. У свою чергу, при підвищенні концентрації організм переробляє алкоголь таким чином, що виділяються шкідливі молекули - вільні радикали, - які шкідливі для печінки і підвищують ризики розвитку раку", - пояснив він.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держстат озвучив дані про подорожчання алкоголю
Щоб алкоголь приніс користь, а не шкоду, його краще поєднувати з прийомом їжі. Їжа уповільнює процес перетравлення в шлунку, знижуючи концентрацію алкоголю в крові, говорить Хоффман.
"Найменші ризики розвитку раку спостерігаються при вживанні алкоголю в комплексі з середземноморською дієтою. В основному, це пояснюється великою кількістю поживних речовин, що властиво цій дієті - а саме вітаміном В, що знижує канцерогенний ефект від алкоголю", - розповів він.
Як писав УНН, горілка Medoff займає четверте місце в експорті України.