sohodni-vsesvitnii-den-proty-seksualnoi-ekspluatatsii-cherez-rosiisku-ahresiiu-ukrainski-zhinky-ta-dity-opynylysia-u-zoni-pidvyshchenoho-ryzyku

Сьогодні Всесвітній день проти сексуальної експлуатації: через російську агресію українські жінки та діти опинилися у зоні підвищеного ризику

 • 31807 переглядiв

Сексуальна експлуатація залишається найпоширенішою формою експлуатації (50%), за якою слідує примусова праця (38%). За неофіційними даними, щороку близько 3 мільйонів дітей стають жертвами сексуальної експлуатації.

Сьогодні, четвертого березня, у багатьох країнах світу відбуваються заходи з нагоди Всесвітнього дня проти сексуальної експлуатації, пише УНН.

Подія було у започаткована у 2009 році міжнародною неурядової організацією GIPF.

За статистикою ООН, минулого року у 148 країнах світу було виявлено та зареєстровано близько 50 тисяч жертв торгівлі людьми. Жінки становлять серед них 46%, дівчатка — 19%.

Сексуальна експлуатація залишається найпоширенішою формою експлуатації (50%), за якою слідує примусова праця (38%).

За неофіційними даними, щороку близько 3 мільйонів дітей стають жертвами сексуальної експлуатації.

Із початком повномасштабної російської агресії чимало українських жінок разом зі своїми дітьми, тікаючи від жахіть війни виїхали за кордон. Перебуваючи у не знайомих для себе країнах, досить часто не знаючи мови, вони легко можуть стати жертвами сексуальної експлуатації.

Аби цього уникнути, громадські організації та правоохоронці постійно радять українкам:

— не віддавати малознайомим людям документи;

— не спокушатися на сумнівні пропозиції легкого і великого заробітку;

— постійно підтримувати контакт зі своїми родичами в Україні та українськими офіційними установами і громадськими організаціями за кордоном.

За статистикою правоохоронців, в Україні з 24 лютого 2022 року по жовтень 2023-го виявлені 264 кримінальні правопорушення за ознаками статті про торгівлю людьми, підозри оголошені 169 особам.

Потерпілими визнані 215 людей, 23 з них – діти.

При цьому, в Україні неодноразово заперечували інформацію західним ЗМІ про те, що жертвами торгівлі людьми з початку війни, нібито, могли стати 100 тисяч українців.

Вербувала жінок для сексуальної експлуатації за кордоном: львів’янці повідомлено про підозру26.09.23, 01:27 • [views_235170]

Популярні

Новини по темі

4 березня: День народження мікрофона, День тенісу

 • 25682 переглядiв

Галапагоський вулкан почав виверження на безлюдному острові

 • 33658 переглядiв