sogodni-zemlyu-nakriye-magnitna-burya

Сьогодні Землю накриє магнітна буря

 • 26840 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Жителів Землі 12 квітня чекає магнітна буря, прогнозують астрономи з російської лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, передає УНН.

Згідно з даними лабораторії, 12 квітня очікується слабка магнітна буря (рівень G1), а 11-го і в період з 13 по 19 квітня - геомагнітні збурення.

"З імовірністю 70% подія буде мати мінімальну силу (перший рівень за п'ятибальною шкалою) і з імовірністю 10% - другий рівень. Решта 20% припадають на можливість спостереження в цей день більш слабких магнітних збурень", - зазначили астрономи.

За їх даними, найбільш збуреним буде період з 11 по 15 квітня, коли Земля буде перебувати під впливом щільного потоку сонячного вітру. У другій половині місяця після 15 квітня можливі лише окремі короткострокові збурення незначного характеру (попередньо 19, 21, 25 і 26 квітня).

Загалом, очікуваний геомагнітний фон у квітні характеризується як дуже низький.

Також зазначено, що в ніч з 18 на 19 березня на Землі відбулася найбільша магнітна буря (рівень G2) 2018 року. До цього в поточному році подій такого рівня не спостерігалося. Згідно з даними лабораторії, буря стала реакцією Землі на високошвидкісний потік сонячного вітру.

До цього за минулі 2,5 місяця 2018 року на Землі було зафіксовано чотири магнітні бурі (одна в січні і три в лютому), які всі належали до мінімального першого класу.

Відповідно до стандартної шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

Нагадаємо, на Сонці стався найбільший спалах за останні місяці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Сьогодні Землю накриє магнітна буря

     • 26840 переглядiв

    Україна збільшила запаси газу у ПСГ до 7,44 млрд куб. м

     • 11778 переглядiв

    Brent торгується вище 72 дол. за барель

     • 9338 переглядiв

    Довідка ДСНС за добу: 2 366 викликів, врятовано життя 6 осіб

     • 24785 переглядiв