slovatskyi-premier-fitso-rozkrytykuvav-sanktsii-ukrainy-proty-lukoilu

Словацький прем'єр Фіцо розкритикував санкції України проти "лукойлу"

 • 37216 переглядiв

Роберт Фіцо заявив, що санкції проти 'лукойлу' шкодять деяким країнам ЄС, а не росії. Він говорить, що це може призвести до скорочення поставок нафти на завод Slovnaft та вплинути на постачання в Україну.

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо у телефонній розмові з прем'єром України Денисом Шмигалем розкритикував включення Україною російської нафтової компанії "лукойл" до санкційного списку. Про це повідомляє TASR із посиланням на пресслужбу словацького уряду, передає УНН.

Деталі

Фіцо вважає, що запровадження санкцій проти "лукойла" шкодить не росії, а деяким країнам ЄС. Він заявив, що "Словаччина не має наміру бути заручницею українсько-російських відносин". Також зауважив, що рішення України про блокування транзиту "лукойлу" призведе до того, що словацький нафтопереробний завод Slovnaft, який входить до угорської групи MOL, отримає на 40% менше нафти, аніж потрібно для переробки.

Це вплине не лише на словацький ринок, але й може призвести до припинення поставок нафти, виробленої на заводі Slovnaft, в Україну, а вони становлять майже десяту частину всього українського споживання

– сказав Фіцо.

В офісі Шмигаля заяву Фіцо наразі не коментували.

Нагадаємо

Словаччина та Угорщина заявили, що припинили отримувати нафту від свого ключового постачальника "лукойл" після того, як у червні Україна запровадила заборону на транзит ресурсів російської енергетичної компанії через свою територію.

Politico: Угорщині загрожує паливна криза21.07.24, 05:37

Популярні

Сили ППО вночі збили 35 із 39 "шахедів"

 • 57358 переглядiв

Politico: Угорщині загрожує паливна криза

 • 99303 переглядiв

Новини по темі

Сили ППО вночі збили 35 із 39 "шахедів"

 • 57369 переглядiв