skulptury-ukrainskoho-khudozhnyka-shcho-zobrazhuiut-zruinovani-viinoiu-mista-vystavliat-v-italii

Скульптури українського художника, що зображують зруйновані війною міста, виставлять в Італії

 • 41072 переглядiв

Виставка українського художника Олександра Животкова з понад 30 скульптур, присвячених подіям та місцям, таким як Буча, Маріуполь, Ірпінь, Херсон і Вінниця відкриється в італійській Падуї 7 березня.

Італійська галерея Galleria Civica Cavour в Падуї відкриє унікальну виставку скульптур Олександра Животкова, деякі роботи якої присвячені Бучі, Маріуполю, Ірпіню, Херсону, Вінниці.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, передає УНН.

Деталі

У галереї Galleria Civica Cavour в італійському місті Падуя 7 березня відбудеться відкриття унікальної виставки "Священні скрижалі України. Олександр Животков" скульптурних рельєфів та контррельєфів, автором яких є сучасний український художник.

За його авторством понад 30 творів, виготовлених із картону, каменю та дерева, вперше представлять італійському глядачеві.

Більшість робіт художника створено після початку російського вторгнення в Україну.

Виставка присвячена конкретним подіям та місцям, пов'язаним із війною, таким як Буча, Маріуполь, Ірпінь, Херсон і Вінниця.

Цією виставкою ми хочемо висловити співпереживання нашої мерії і нашого міста українському народові з надією, що завдяки культурі можуть бути створені умови для повернення миру та відновлення поваги до міжнародного права

– зауважив асесор з питань культури міста Падуї Андреа Колазіо.

Популярні

Новини по темі

В рф масштабна пожежа охопила склад площею 1000 кв.м

 • 35639 переглядiв