skhud-na-40-kh-ta-zakhvoriv-na-tuberkuloz-rosiiskyi-sud-vidmovyvsia-zvilnyty-krymskoho-politviaznia-abdulhaziieva

Схуд на 40 кг та захворів на туберкульоз: російський суд відмовився звільнити кримського політв'язня Абдулгазієва

 • 14011 переглядiв

російський суд відхилив клопотання про звільнення важкохворого кримського політв'язня Тофіка Абдулгазієва. Через неналежне утримання він схуд на 40 кг та захворів на туберкульоз легенів.

російський суд у челябінську відмовив у клопотанні адвокатів щодо звільнення важкохворого кримського політв'язня Тофіка Абдулгазієва. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він також заявив, що направив звернення до російського омбудсмана з вимогою негайно звільнити  татарина Тофіка Абдулгазієва. Про це повідомляє УНН

Важкохворий кримський політв'язень Тофік Абдулгазієв все ще залишається під арештом – Металургійний районний суд Челябінська відхилив клопотання адвокатів щодо його звільнення!

- написав Лубінець у Telegram.

За його словами, через неналежне утримання у місцях несвободи та ненадання своєчасного належного меддогляду Абдулгазієв схуд на 40 кг. У нього з’явились проблеми зі здоров’ям, яких не було до арешту.

У березні 2024 року через різке погіршення самопочуття, Абдулгазієва госпіталізували та виявили туберкульоз легенів і ще низку важких захворювань.

Лубінець нагадав, що минулого року у російських застінках померли двоє кримських політв'язнів – Джеміль Гафаров та Костянтин Ширінг. Вони мали проблеми зі здоров'ям, проте допомоги так і не отримали.

Направив звернення до уповноваженої з прав людини в рф з вимогою негайно звільнити важкохворого кримського татарина Тофіка Абдулгазієва. Також направив звернення міжнародним колегам з Туреччини, Катару, ОАЕ, Саудівської Аравії з проханням посприяти у звільненні незаконно ув’язненого у зв’язку з невиліковними хворобами, які несумісні з життям. Вкотре закликаю світову спільноту посилити тиск на росію, зокрема, санкційний, задля звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України

- заявив Лубінець.

В рф застосували тортури до кримського політвʼязня Екрема Кроша21.06.24, 13:50

Популярні

Новини по темі

Окупанти не зайшли в Торецьк на Донеччині - ОВА

 • 41750 переглядiв