shtany-kikimory-shlopantsi-ta-nadiini-marshruty-u-vysokohiri-karpat-zatrymaly-cherhovykh-turystiv-na-shliakhu-do-rumunii

Штани-"кікімори", шльопанці та "надійні" маршрути: у високогір’ї Карпат затримали чергових "туристів" на шляху до Румунії

 • 12984 переглядiв

У високогір'ї Карпат затримано низку осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон з Румунією. Деякі порушники були непідготовлені, у шортах та шльопанцях, без достатнього запасу продуктів та води.

Прикордонники минулої доби у високогір’ї Карпат затримали чергових порушників кордону, які збиралися поза пунктами пропуску потрапити в Румунію, деякі з них - у штанах-"кікіморах" та шльопанцях, повідомили у Держприкордонслужбі, пише УНН.

Деталі

Найближче до державної межі через високогір’я Карпат, як вказано, змогли дістатися двоє чоловіків – жителі Харківщини та Донеччини. "Мандрівники, на їхню думку, добре підготувалися до пішої "прогулянки", а щоб здаватися менш помітними серед лісових хащів, навіть придбали камуфльовані штани-кікімори та футболки. Проте, за 50 метрів до кордону, їх "розсекретив" прикордонний наряд", - розповіли у ДПСУ.

Ще двох порушників з Донеччини затримали на відстані 100 метрів до кордону, а двох їх "послідовників" з Івано-Франківщини – за 150 метрів.

Загалом вчора на одній ділянці прикордонники затримали 15 порушників кордону. "Дехто з "підкорювачів" гірських вершин були геть не підготовлені до маршрутів, які самостійно проклали собі за допомогою онлайн карт. Без достатнього запасу продуктів та води, у шортах та шльопанцях, чоловіки по кілька днів йшли у напрямку кордону, не розуміючи, на яку небезпеку себе наражають", - зазначили у ДПСУ.

Стосовно затриманих склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", справи скерували до суду.

Семеро "ухилянтів" збиралися перепливати Тису, щоб потрапити в Румунію26.02.24, 03:25

Популярні

Новини по темі

У Черкасах відбудеться масштабний благодійний забіг

 • 11808 переглядiв