shri-lanka-vvela-moratorii-na-robotu-inozemnykh-doslidnytskykh-suden-u-svoikh-terytorialnykh-vodakh

Шрі-Ланка ввела мораторій на роботу іноземних дослідницьких суден у своїх територіальних водах

 • 26720 переглядiв

Шрі-Ланка на рік зупиняє іноземні дослідницькі судна, щоб підвищити рівень місцевого досвіду на тлі занепокоєння Індії щодо китайських суден.

Шрі-Ланка оголосила мораторій на захід іноземних дослідницьких суден у свої територіальні води на рік. Про це повідомив Associated Press, передає УНН.

Деталі

Речник міністерства закордонних справ Шрі-Ланки Нілука Кадуругамува заявив, що мораторій стосується всіх країн і дозволить місцевим дослідникам нарощувати потенціал на рівні з іноземними колегами у спільних дослідженнях.

Попри це, заборона розглядається, як реакція на зростаючу стурбованість в Індії щодо діяльності китайських дослідницьких суден.

Доповнення

У жовтні минулого року китайське дослідницьке судно Shi Yan 6 пришвартувалося в порту Коломбо в Шрі-Ланці для проведення дослідницьких та розвідувальних робіт. В Індії були побоювання, що ці судна можуть бути використані для спостереження за регіоном.

Поблизу Сомалі пірати намагались викрасити судно Ліберії: корабель перехопили ВМС Індії05.01.24, 16:45

Нагадаємо

Китай та Індія мають напружені відносини після зіткнень у 2020 році між військами на гімалайському кордоні. Конфлікт привів до загибелі щонайменше 20 індійських та чотирьох китайських солдатів.

Два китайські кораблі стежили за кораблями Філіппін і США - філіппінські військові04.01.24, 16:53

Ганна Оніщенко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК склало протокол на голову КРАІЛ Івана Рудого

     • 30535 переглядiв