ukenru
shmyhal-nabuttia-povnopravnoho-chlenstva-v-oesr-odyn-iz-priorytetiv-ukrainy

Шмигаль: набуття повноправного членства в ОЕСР - один із пріоритетів України

 • 23925 переглядiв

Україна продовжує поглиблювати співпрацю з ОЕСР, а набуття повноправного членства є одним із пріоритетів країни, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Україна продовжує поглиблювати співпрацю з Організацією економічного співробітництва та розвитку ОЕСР. Набуття  членства в ОЕСР є одним із пріоритетів України. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі в Києві з Генсеком ОЕСР Матіасом Корманном, повідомляє УНН.

Радий сьогодні вітати в Києві Генсека ОЕСР Матіаса Корманна. Набуття повноправного членства в Організації — один із наших пріоритетів. Адже це маркер готовності вступу України в ЄС та сигнал для іноземних компаній, що Україна — перспективна країна для інвестицій

- заявив Шмигаль.

Прем’єр також подякував Корманну за схвалену програму ОЕСР для України.

За його словам,  ОЕСР  відзначають прогрес України в таких сферах як державне управління, цифровізація, боротьба з корупцією, спрощення дозвільних процедур.

Окремо наголошується на запровадженні грейдової системи оплати праці державних службовців як важливому кроці у напрямку реформи державного управління.

Також уряд звернувся до ОЕСР з проханням сприяти розробці міжнародних рекомендацій щодо конфіскації заморожених активів рф.

Нагадаємо 

У листопаді 2023 року Кабінет міністрів України затвердив план заходів із реалізації програми Організації економічного співробітництва та розвитку для України.