sbu-nakryla-ahenturnu-merezhu-fsb-z-eksokhorontsiamy-yanukovycha-ta-viiskovym-natshvardii

СБУ "накрила" агентурну мережу фсб з ексохоронцями Януковича та військовим Нацгвардії

 • 17082 переглядiв

СБУ нейтралізувала агентурну мережу фсб, до якої входили колишні охоронці Януковича та військовослужбовець Нацгвардії. Група збирала конфіденційну інформацію про українські спецслужби та посадовців.

Служба безпеки України повідомила про нейтралізацію агентурної мережі фсб, до якої входили ексохоронці експрезидента Віктора Януковича та діючий військовослужбовець Нацгвардії, пише УНН.

СБУ викрила агентурну мережу фсб рф, яка збирала конфіденційну інформацію про українські спецслужби та правоохоронні органи, а також вітчизняних високопосадовців та громадських діячів, котрі цікавили ворога. До складу осередку входило двоє колишніх охоронців президента-втікача Віктора Януковича та діючий військовослужбовець Нацгвардії

- повідомили у СБУ у соцмережах.

За наявними даними СБУ, рашисти планували використовувати отримані відомості "для ліквідації, вербування та проведення інформаційно-психологічних спецоперацій щодо українських посадовців".

"Головним агентом (резидентом) цього осередку був 48-річний Дмитро Іванцов, колишній керівник підрозділу УДО, який супроводжував президента-втікача під час його "евакуації" до рф", - ідеться у повідомленні.

За матеріалами справи, він був завербований співробітником Департаменту контррозвідувальних операцій 1-ї служби фсб рф Ігорем Єгоровим ще до 2012 року.

"Після окупації півострова Іванцов зрадив присязі, прийняв громадянство рф і перейшов на службу до федеральної служби охорони росії. Досудовим розслідуванням встановлено, що зрадник продовжив активно працювати на фсб. До цього він залучив колишнього віцекерівника охорони Януковича Романа Лапу, який теж залишився у Криму і працює в Севастополі", - розпоіли у СБУ.

Також до складу групи, за даними СБУ, "входив 46-річний киянин, діючий військовослужбовець Національної гвардії України". Свого часу, як вказано, він був водієм Іванцова, коли той служив в УДО України.

"Нацгвардієць використовував своїх знайомих правоохоронців для отримання інформації з відомчих інформаційних систем, а також мав підшукувати "однодумців" для вербування. У разі отримання цих даних зрадник планував передати їх Іванцову через заздалегідь підготовлені канали агентурного зв'язку", - вказали у СБУ.

Служба безпеки, як зазначається, задокументувала розвідактивність кожного учасника агентурної групи фсб і затримала фігуранта, який діяв у Києві.

Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) ККУ. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Злочинні дії Дмитра Іванцова та його спільника у Криму кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб) ККУ. "При цьому встановлено, що Іванцов передав фсб наявні у нього з часів роботи в УДО секретні плани порядку дій на випадок загрози життю Президента", - повідомили у СБУ.

СБУ "накрила" масштабну агентурну мережу фсб у 6 областях05.08.24, 10:21

Популярні

Новини по темі

Сили оборони збили російський Су-34 над курською областю

 • 20400 переглядiв