ukenru
ruban-na-sogodni-nema-pidstav-dlya-perekhodu-kiyeva-do-bilsh-zhorstkogo-karantinu

Рубан: на сьогодні нема підстав для переходу Києва до більш жорсткого карантину

 • 16768 переглядiв

КИЇВ. 13 серпня. УНН. На сьогодні, виходячи зі щоденних показників, не можна говорити про перехід столиці до більш жорстких карантинних заходів. Про це УНН повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

Так, співрозмовник нагадав, що зони та визначення адаптивного карантину є виключно компетенцією державної техногенної екологічної комісії України, яка щотижня проводить засідання і приймає рішення щодо зон.

"Відповідно до встановлених показників, перевищення (для посилення карантину – ред.) повинно бути 5 діб поспіль. У місті Київ таких даних (5 днів – ред.) поспіль немає, і сьогодні не можна говорити про перехід до більш жорсткого варіанту, як перехід від "зеленої" до "жовтої" зони", - зазначив Рубан.

Водночас, говорячи про послаблення на місцевому рівні, він зауважив, що "ні про які рішення щодо послаблення не може бути й мови, тому що у місті Києві сьогодні ситуація напружена, але контрольована".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ: до послаблення карантину не готові Київ та 11 регіонів

Нагадаємо, уряд затвердив нові підходи до визначення карантинних зон. Відтепер це відбуватиметься за трьома показниками, один з яких – кількість хворих в адміністративно-територіальних одиницях.

Також, нагадаємо, сьогодні має відбутися засідання комісії ТЕБ та НС, на якому регіони України будуть розподілені на нові карантинні зони у зв’язку зі зміною підходів, які ухвалив уряд.

Додамо, що, за даними Київського міського голови Віталія Кличка, за минулу добу коронавірус виявили у 133 жителів столиці; двоє людей померли. Станом на сьогодні, 13 серпня, у столиці вже 10 002 підтверджених випадки захворювання на COVID-19. За весь період коронавірус забрав життя 149 киян.

Українські Національні Новини

Київ