roztrata-53-mln-hryven-na-zakupivli-droniv-beb-povidomylo-pro-pidozru-posadovtsiam-poltavskoi-miskrady

Розтрата 5,3 млн гривень на закупівлі дронів: БЕБ повідомило про підозру посадовцям Полтавської міськради

 • 15550 переглядiв

БЕБ провело обшуки в Полтавській міськраді через розтрату 5,3 млн грн при закупівлі дронів. Колишньому директору та головному спеціалісту оборонного департаменту повідомлено про підозру.

Теруправління Бюро економічної безпеки у Полтавській області провели обшуки в приміщенні міської ради за фактом розтрати 5,3 млн гривень бюджетних коштів під час закупівлі дронів. Підозру отримали колишній директор та головний спеціаліст оборонного департаменту. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу БЕБ.

Деталі

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області провели обшуки в приміщенні міськради. Колишнього директора та головного спеціаліста оборонного департаменту підозрюють у розтраті бюджетних коштів під час закупівлі дронів

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у грудні минулого року підозрювані провели аукціон із закупівлі квадрокоптерів для військових частин, розмір якого становив понад 38 млн гривень.

Згодом під час моніторингу ринкових цін фахівці територіального управління БЕБ виявили значне завищення вартості згадуваного замовлення. Зокрема аналітики БЕБ підтвердили 5,3 млн гривень завданих збитків місцевому бюджету", - додають в БЕБ.

Детективи під час обшуків помешкань фігурантів та приміщення міськради вилучили документи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, що долучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази.

За результатами проведених слідчих дій двом особам повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів

- зазначили в БЕБ.

Нагадаємо

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Київській області провели обшуки в офісах компаній, які постачають продукти харчування для Міністерства оборони України. Ці дії проводяться в рамках розслідування кримінальної справи, пов'язаної з ухиленням від сплати податків.

Популярні

Новини по темі

На Миколаївщині пролунав вибух: що відомо

 • 27809 переглядiв