rozkopky-v-pompeiakh-vyiavyly-ridkisni-fresky-vikom-ponad-2-000-rokiv

Розкопки в Помпеях виявили рідкісні фрески, віком понад 2 000 років

 • 75637 переглядiв

Команда археологів, під час наукових розкопок у італійському місті Помпеї, виявила нові витвори стародавнього мистецтва. Віднайдені зображення на підлозі і стінах банкетного залу пропонують захоплююче уявлення про життя та культуру два тисячоліття тому, передає УНН із посиланням на Archaeo Reporter та BBС.

Деталі

Археологи виявили рідкісні розписи в місті Помпеї, Італія, через 2 000 років після того, як виверження вулкану спустошило частину регіону. На цих розписах зображено кілька видатних грецьких діячів, у тому числі Єлена Троянська.

За словами археологів, ці фрески можуть бути одними з найкращих, коли-небудь знайдених у руїнах міста.

Ретельно деталізовані зображення пропонують захоплююче розуміння грецької міфології та взаємодії між богами та смертними в римській культурі.

Нинішні розкопки, найбільші за останнє покоління, підкреслюють позицію Помпеї, як головного у світі вікна у світ людей і культури Римської імперії.

– пише ВВС.

Археологам доводиться працювати уважно і наполегливо, - наприклад, потрібен справжній досвід та хист, щоб зібрати воєдино фреску на стелі, яка розбилася під час виверження вулкана.

Доктор Алессандро Руссо, який очолював розкопки продемонстрував журналістам фреску на стелі, знайдену в одній кімнаті.

Розбиті під час виверження, відновлені шматки були розкладені, як мозаїка, на великому столі. Він розбризкував шматки штукатурки водяним туманом, завдяки чому деталі та яскраві кольори стали помітні. Таким чином, можна побачити пейзажі з єгипетськими персонажами; їжу, квіти і деякі вражаючі театральні маски.

Це моє улюблене відкриття в цих розкопках, тому що воно складне і рідкісне. Це висока якість для людини з високим статусом

- пояснив археолог.

Довідково

Помпеї - давньоримське місто, розташоване в регіоні Кампанія на півдні Італії, недалеко від Неаполя. Місто було катастрофічно зруйноване у 79 році нашої ери внаслідок виверження Везувію. Вулкан вивергнувся раптово, засипавши Помпеї та їхні околиці вулканічним попелом і лавою, завдяки чому збереглося багато аспектів тогочасного повсякденного життя.

Нагадаємо

У Києві відкрилася виставка "Незламні традиції", на якій представлено понад 200 робіт студентів та викладачів пошкодженої російською ракетою Академії імені Михайла Бойчука.

Окупанти викрали близько 23 тисяч артефактів з Херсонського краєзнавчого музею - Херсонська ОВА12.04.24, 12:00

Ігор Тележніков

Культура

Популярні

Новини по темі

Авіаудар рф по Сумах: поранені троє людей

 • 22747 переглядiв