rosiia-posyliuie-verbuvannia-i-finansuvannia-zhurnalistiv-u-vsomu-sviti-tsentr-sprotyvu

росія посилює вербування і фінансування "журналістів" у всьому світі - Центр спротиву

 • 94288 переглядiв

росія посилює вербування та фінансування іноземних "журналістів, блогерів та молоді" через своє агентство "росспівробітництво" для висвітлення війни в Україні у спосіб, що відповідає російським інтересам, витративши на це понад 230 мільйонів рублів лише за 4 місяці 2024 року.

росія через "росспівробітництво" збільшує витрати на програми для іноземних "журналістів, блогерів та молоді" для висвітлення війни у потрібному для рф ключі. Про це повідомляє Центр національного спротиву, пише УНН.

"росспівробітництво" – це структура створена для функціонування російської агентурної мережі у всьому світі. За чотири місяці 2024 року вона оголосила тендери щодо "вірного висвітлення" війни на 230 мільйонів рублів - більше, ніж за весь 2023-й,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що у рамках своїх програм "росспівробітництво" щорічно оплачує поїздки до росії й на втому числі на тимчасово окуповані території тисячі молодих "представників суспільно-політичних кіл" із закордоння. У росії іноземні "журналісти" проходять навчання в агентстві новин sputnik і в газеті "комсомольська правда".

Надалі вони стають осередками пропаганди у своїх країнах, та проводять інформаційні кампанії проти України та всього цивілізованого світу,

- зауважують у ЦНС

Нагадаємо

російські загарбники на тимчасово окупованих територіях змушують бюджетників дивитися пропагандистські фільми, щоб промивати мізки українців в окупації виправданнями кремля та героїзацією його керівництва.

Ольга Розгон

Війна

Популярні

Новини по темі

Ф'юрі відмовився дивитися Усику в очі у битві поглядів: відео

 • 19799 переглядiв

Удари рф по Харкову: мер повідомив про одного загиблого

 • 18470 переглядiв

Окупанти в Маріуполя проводять ремонт знищеного Драмтеатру

 • 21171 переглядiв