reuters-prezydent-pivdennoi-korei-proponuie-kndr-rozpochaty-peremovyny

Reuters: президент Південної Кореї пропонує КНДР розпочати перемовини

 • 26515 переглядiв

Юн Сок Йоль запропонував створити консультативний орган з Північною Кореєю для обговорення напруженості та відновлення співпраці. Він готовий до політичної та економічної взаємодії, якщо КНДР зробить крок до денуклеаризації.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль запропонував створити консультативний орган з Північною Кореєю на робочому рівні для того, аби обговорити напруженість між країнами та відновлення економічної співпраці. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Йоль наголосив, що готовий розпочати політичну та економічну співпрацю, якщо Північна Корея "зробить лише один крок" до денуклеаризації.

Ми розпочнемо політичну та економічну співпрацю, як тільки Північна Корея зробить хоча б один крок до денуклеаризації. Діалог і співпраця можуть призвести до суттєвого прогресу в міжкорейських відносинах

- заявив президент Південної Кореї.

Південна Корея вперше за шість років відновила навчання зі стрільби біля кордону з КНДР02.07.24, 08:12

За його словами, запуск "міжкорейської робочої групи" може допомогти зняти напруженість і розв’язати будь-які питання, починаючи від економічного співробітництва і закінчуючи міжлюдськими обмінами й возз'єднанням сімей, розділених Корейською війною 1950−53 років.

Нагадаємо

США, Південна Корея та Японія засудили поглиблення військового співробітництва між КНДР та росією, зокрема поставки зброї з КНДР до рф.

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунав вибух на тлі повітряної тривоги

 • 20988 переглядiв