rekordni-74-tys-novykh-fopiv-vidkrylysia-v-ukraini-u-pershomu-kvartali-de-naichastishe

Рекордні 74 тис. нових ФОПів відкрилися в Україні у першому кварталі: де найчастіше

 • 17693 переглядiв

У першому кварталі 2024 року українці відкрили рекордні 74 050 нових ФОПів, що на 33,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року, і на 18% більше, ніж до повномасштабного вторгнення у 2021 році.

У першому кварталі 2024 року українці відкрили рекордні 74 050 нових ФОПів. Це на третину більше, ніж у минулому році, і на 18% більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році, свідчать дані сервісу моніторингу Опендатабот, пише УНН.

Деталі

У першому кварталі 2024 року українці відкрили понад 74 тисячі нових фізичних осіб-підприємців згідно з Єдиним державним реєстром. Це на 33,6% більше, ніж у той же період минулого року.

Більшість нових бізнесів було засновано на Київщині та в Дніпропетровській області. Серед них найбільше підприємств у сферах торгівлі, надання індивідуальних послуг та інформаційних технологій.

Столиця продовжує своє беззаперечне лідерство в кількості нових бізнесів протягом останніх років. У першому кварталі поточного року в Києві було зареєстровано 10 252 нових підприємства, що становить 13,8% від загальної кількості. На другому місці знаходиться Дніпропетровщина з 6,8 тисячами новозареєстрованих бізнесів. Трійку лідерів замикає Київська область із 5,7 тисячами нових фізичних осіб-підприємців.

Чверть новозареєстрованих підприємств займаються роздрібною торгівлею, що залишається найпопулярнішою сферою протягом останніх 4 років. Окрім того, серед найбільш запитаних напрямків бізнесу українських підприємців також виявилися надання індивідуальних послуг та ІТ.

Нагадаємо

В Україні продовжується тенденція відкриття ФОПів жінками частіше, ніж чоловіками. У минулому році жінки обігнали чоловіків, хоча у відкритті нових компаній лідерство тримають чоловіки.

Популярні

Новини по темі

ГУР атакувало НПЗ в рязанській області рф - джерела

 • 18011 переглядiв

росіяни з ночі обстріляли 3 громади на Сумщині: 30 вибухів

 • 15614 переглядiв

Курс валют на 1 травня: долар впав на 15 копійок

 • 15880 переглядiв